Voor welke behandelingen kunt u bij mij terecht:

  • Anamnese en inspectie (vraaggesprek en lichaamshouding)
  • Functieonderzoek (functietesten van gewrichten, spieren en bewegingsmogelijkheden)
  • Sportmassage
  • Tapen
  • Bandageren
  • Kinesio-taping
  • Dynamic taping
  • Ontspanningsmassage
  • Cupping
  • Stoelmassage

Algemeen
Zowel in mijn praktijk als bij u thuis hoeft u nergens voor te zorgen dat regel ik. Draag kleding die u gemakkelijk uit kunt trekken. Dames graag een bh met sluiting aan de achterzijde en liever geen strings. Heren geen onderbroek met lange pijpen.

Sportmassage
Heeft u last van stijve en/of zere spieren? Voelen uw benen en armen vermoeid aan? Is dat alleen na het sporten of ook bij de dagelijkse werkzaamheden?

Dan kan een sportmasseur de oplossing zijn voor uw klachten met een sportmassage of gewoon met een ontspanningsmassage. De sportmasseur kan u voor, tijdens of na de inspanning behandelen. Voor de inspanning zal de behandeling gericht zijn om de spieren voor te bereiden op de inspanning. Tijdens de inspanning gaat het vooral om de spieren soepel te houden. Na de inspanning is de massage om het herstel en het afvoeren van de afvalstoffen te bevorderen. Dit alles als het gaat om vrijwel alle spiergroepen zoal bijvoorbeeld Boven- en Onderarm, Boven- en Onderbeen of Heup-Romp en Bil.

Tapen en Bandageren
Na een blessure of om een blessure te voorkomen kan een gewricht getaped worden. Door de tape wordt de bewegingsvrijheid van een gewricht beperkt. Dit wil niet zeggen dat met een tape de blessure voorbij is u weer maximaal kunt trainen en sporten. Een tape is en blijft een hulpmiddel om na verstandig trainen weer snel volledig inzetbaar te zijn.

Een bandage geeft het gewricht minder beperking in bewegen dan een tape maar wordt vaak om dezelfde reden aangelegd. Een bandage kan ook aangelegd worden om de tape erop vast te zetten.

Kinesio-taping
Dit is een bijzondere vorm van tapen. Deze tape is rekbaar, kan langer blijven zitten en voor meer doeleinden te gebruiken dan normale sporttape. Door de manier van aanbrengen worden de effecten van Kinesio-Taping gebruikt.

Ontspanningsmassage
Bent u geen actief sporter maar wilt u wel een massage dan bent u bij ook aan het juiste adres. Gewoon lekker de spieren los laten masseren door een ervaren masseur bij bijvoorbeeld een stijve nek, pijnlijke onderrug, stijve armen of benen of gewoon om dat u het lekker vindt.

Cupping
Cupping is een massage methode waarbij een cup met onderdruk over de huid worden bewogen. Dit geeft een reactie van het weefsel onder huid. De cups zijn gemaakt van kunststof en met een pomp ontstaat de onderdruk. De mate van onderdruk en daardoor de kracht van de massage is eenvoudig aan te passen door meer of minder onderdruk. De methode wordt oa gebruikt om  spierspanning te verlagen.

Stoelmassage
In een speciale stoel worden de rug, schouders, nek, hoofd en armen gemasseerd. Het is een rustige massage waarbij de kleding gewoon aan kan blijven.
Zeer geschikt voor bedrijven of voor mensen die liever niet op een massagetafel willen of kunnen liggen.